Nieuws

Sfinks en Bolt bundelen opnieuw krachten voor een groener festival

Hope
Hope

Voor het derde jaar op rij werken we samen met Sfinks om een groot deel van het festival te voorzien van lokale, groene stroom. Met behulp van een grote mobiele zonne-installatie en netstroom opgeslagen in een superbatterij, zet Sfinks een belangrijke stap in het verminderen van het gebruik van dieselgeneratoren en het verkleinen van de ecologische voetafdruk. Zo hebben we vorig jaar 7 ton CO2 uitgespaard.

Vanaf donderdag is het weer zover: het Sfinks Festival in Boechout gaat van start! Het gratis festival staat niet alleen bekend om zijn brede mix van muziekgenres en culturele activiteiten, maar blinkt ook uit in zijn toewijding aan gelijkheid en duurzaamheid. Een belangrijk doel van Sfinks is daarom het minimaliseren van de ecologische voetafdruk.

Ook dit jaar is Bolt er weer bij om het festival te ondersteunen met duurzame energieoplossingen. We brengen onze Solar Container, een grote mobiele zonne-installatie, mee, uitgerust met 104 zonnepanelen, samen met een superbatterij die netstroom opslaat en pieken in energieverbruik opvangt. Dankzij deze voorzieningen draait een groot deel van het festival op lokale, groene stroom, waaronder:
De infostand

  • Een deel van de festival verlichting

  • De stand van Bolt

  • Het hoofdpodium

"Sfinks draagt duurzaamheid hoog in het vaandel en probeert sinds vele jaren om de voetafdruk van het festival kleiner en kleiner te maken. De grote installatie van Bolt en de herbruikbare cateringmaterialen maakt deze inspanning goed zichtbaar"
- Inka Vervust, persverantwoordelijke Sfinks.

Bij Sfinks gaat duurzaamheid veel verder. Het festival voorziet niet alleen gratis drinkwater, maar spoort ook iedereen aan om eigen herbruikbare flessen mee te brengen. Sfinks zet vol in op groen, van LED-verlichting tot het gebruik van biologisch afbreekbaar touw in plaats van colsonbandjes. Fairtrade textiel, ecologisch drukwerk, doordachte rookzones en afvalbeleid maken het plaatje compleet.

Elk jaar zetten we samen met Sfinks belangrijke stappen richting een vlot werkende technologie achter de schermen, waardoor we steeds meer lokale, groene stroom kunnen inzetten. We zijn blij dat de organisatie van Sfinks altijd actief meedenkt en niet terugschrikt van duurzame innovatieve energieoplossingen. Deze langdurige samenwerking toont hun toewijding aan een milieuvriendelijker festival en zet de standaard voor andere evenementen.

Onze Solar Container rijdt deze zomer nog rond om verschillende evenementen van lokaal opgewekte stroom te voorzien. Hij streek al neer op Rock Werchter en zal na Sfinks het eerste festival in het zuiden van ons land, Ronquières, mee van lokale groene stroom voorzien.

Lees meer