Nieuws

Grootste mobiele zonne-installatie strijkt neer in Anderlecht

Hope
Hope

Voor het eerst meert Fluctuations Festival aan in Brussel. Het festival vindt plaats op een rivierboot en tourt door heel Europa. Dit weekend, op 13 en 14 juli, legt het aan in Anderlecht, naast openluchtzwembad FLOW. Daar zal de grote mobiele zonne-installatie van Bolt het festival voorzien van lokale, groene stroom.

Fluctuations Festival is meer dan een muziekfestival, het is een combinatie van optredens, bijeenkomsten, workshops en een eco-sociale hub. De festi-boot, die doorheen Europa reist en dienst doet als muziekpodium, vormt het hart van het evenement. Dit weekend, op 13 en 14 juli, meert de boot aan in Anderlecht en kunnen bezoekers genieten van diverse activiteiten en festiviteiten die bijdragen aan een betere en groenere toekomst. 

In samenwerking met Bolt, kan Fluctuations dit jaar nog een stap verder gaan in het verduurzamen van het festival op vlak van energie. Het festival vindt plaats in en rond FLOW, waar onze mobiele zonne-installatie voor zonnestroom zal zorgen, maar het sluit ook aan op de groene stroom van FLOW zelf. Die wordt voorzien door de waterkrachtcentrale van de familie de Fabribeckers in Gougnies die ze delen via Bolt. Dat betekent dat alle workshops en andere activiteiten kunnen doorgaan op hernieuwbare en lokale energie.

Bolt’s solar container in het kort:

  • 70 m2 aan zonnepanelen

  • 104 zonnepanelen

  • Draait mee met de zon

  • Levert 150 à 200 kWh aan stroom

  • Batterijcapaciteit van 55 kWh

  • Kan opgeplooid worden in een container van 13 meter lang

"Het is een mooie stap voor ons festival om over te schakelen op lokale, groene stroom. Dankzij de samenwerking met Bolt kunnen we onze CO2-voetafdruk aanzienlijk verminderen en kunnen we festivalgangers bewust maken van de cruciale rol van hernieuwbare energie in de ecologische transitie. Als lid van het Green Deal Circular Festival-netwerk kunnen we onze ervaring delen met andere festivals in Europa."
- Nicolas Dhers, co-founder van Fluctuations Festival

Onze Solar Container rijdt deze zomer rond om verschillende evenementen van lokaal opgewekte stroom te voorzien. Hij streek al neer op Flanders Open Rugby in Dendermonde en Rock Werchter, na Fluctuations zal hij Sfinks Mixed in Antwerpen mee van groene stroom voorzien.

Lees meer