Brussels Beer Project,
afnemer én opwekker
Bolt en Brussels Beer Project hebben meer gemeen dan je zou denken. Beiden streven naar een circulaire en participatieve economie, waarbij duurzaamheid centraal staat. We sloegen de handen in elkaar.
Lokale ingrediënten
Sinds de start is Brussels Beer Project klant bij Bolt. Dankzij Bolt kregen ze de kans om een eigen lokale opwekker te kiezen: Bart en Marijke én Valerie & Frederik. “We zijn veel bezig met de herkomst van onze ingrediënten. Dat we nu ook eindelijk weten waar onze energie vandaan komt, is toch supercool?”, vertelt Olivier van Brussels Beer Project.
Op de boerderij van energie-
opwekkers Bart en Marijke
Olivier en Sébastien, founders van Brussels Beer Project, ontmoetten Pieterjan, co-founder van Bolt, op de boerderij van energie-dopwekkers Bart en Marijke om een promofilmpje te maken én een pintje te drinken.
Circular Beer Box
Brussels Beer Project selecteerde zorgvuldig hun duurzaamste en circulair geproduceerd bier voor een exclusieve box. Wie net als Brussels Beer Project koos voor lokale stroom via Bolt, kreeg de box gratis. Naast bier, bevatte het pakket zeep, gemaakt met graanoverschotten van het brouwproces, van Les Savonneries Bruxelloises. En een zakje graanoverschotten, waar je zelf mee kan koken met behulp van een receptenboekje!
In cijfers
Zonne- en bio-energie
En nu is het team van Brussels Beer Project klaar om zélf energie op te wekken. Binnenkort installeren ze 76 zonnepanelen op het dak van de nieuwe brouwerij in Anderlecht. Alle resterende energie gaan ze aanbieden via Bolt. Daarnaast zullen de graanoverschotten uit het brouwproces naar de biogasinstallatie van Frederik en Valerie gebracht worden, om bio-energie op te wekken. Zo kan je in 2022 niet alleen je lokale biertjes halen bij Brussels Beer Project, maar ook je energie!
Bekijk ook onze andere projecten
Zelf overstappen?
In minder dan 5 minuten kan je je registreren. Wij regelen alles!