Nieuws

Ontdek illustrator Eva Lynen's energieke prints op AB's zomerfestivals

Hope
Hope

Op Boterhammen In Het Park en Feeërieën, de zomerfestivals van AB, zijn geen dieselgeneratoren meer nodig. Voor het tweede jaar op rij plaatsen we in samenwerking met AB zonnepanelen aan de inkom. Ook werkten we deze zomer samen met illustratrice Eva Lynen, die voor AB en Bolt twee unieke prints ontwerpt die de (zonne-)energie op het festival in beeld brengen.

Dit jaar maken we de festivalzomer weer wat groener met o.a. de eerste windmolen op Rock Werchter en Ronquières Festival, zonnepanelen op Gent Jazz, Boomtown, Sfinks en als kers op de taart: Boterhammen In Het Park en Feeërieën, de zomerfestivals van AB. Die zullen net als vorig jaar deels op lokale zonne-energie draaien dankzij een op maat gemaakte constructie met 28 zonnepanelen aan de inkom. Brusselse artieste Eva Lynen hielp ons die groene boodschap deze zomer mee in beeld te brengen. Aan de hand van speelse figuurtjes gaf ze energie, letterlijk, een gezicht.

"Groene stroom is voor veel mensen iets heel abstracts. Daarom gaven we onze allereerste windmolen samen met Eva een sympathiek gezicht en een paars-groene kleur. Hij kreeg de naam Breeze Springsteen en is onze ambassadeur voor meer windenergie in België."
- Pieterjan Verhaeghen, CEO van Bolt

Als afsluiter van de zomer vroegen we aan Eva Lynen om twee unieke tekeningen te ontwerpen voor de AB festivals. Breng je eigen T-shirt mee en laat het gratis bedrukken met een van Eva’s bijzondere prints op het festival!

Op maandag 26 augustus doet Eva Lynen een live tekensessie tijdens Boterhammen In Het Park in de Bolt stand en kan je bovenop een gepersonaliseerd t-shirt ook een uniek kunstwerk van haar hand winnen.

 In Bar Chaud - de muziek-en workshop space op het festivalterrein - ontdek je bovendien jong talent dat energieke livesets speelt, en dat helemaal powered door de zonne-energie van onze op maat gemaakte zonnepaneleninstallatie.

Boterhammen In Het Park en Feeërieën vinden plaats van 26 tot 30 augustus in het Warandepark in Brussel. Alle informatie vind je op https://summer.abconcerts.be/nl/

Lees meer